Hovedrett

Alpakka indrefilet med soppbuljong og pasta

Alpakka er en veldig spennende råvare, som smaker som en blanding av mildt lam og kalv. Til denne oppskriften kan du fint bruke både lam, okse, svin og kylling. Bruk det du ønsker, og får tak i. Det er veldig magert kjøtt, så pass på at du ikke bruker for mye varme under tilberedningen av kjøttet.

Ingredienser:
800 g alpakka indrefilet, eller kalv, lam eller annet kjøtt
4-8 pastaplater, avhengig av ønsket porsjonsstørrelse
750 ml kyllingkraft
300 g assortert sopp, f.eks. sjampinjong, kantarell, aroma, traktkantarell, piggsopp, shitake
60 g tørket sopp, f.eks. steinsopp, sort trompetsopp, morkel
hvitløk
timian
1 laurbærblad
salt og pepper

Oppskrift:
Bløtlegg den tørkede soppen. Rens resten av soppen og kutt i små biter. Stek soppen i smør, hvitløk, timian og laurbærblad. Hell på kyllingkraft og kok opp. La det småkoke i ca. 30 minutter. La soppen avkjøles i buljongen. Sil av etter  en time og ta vare på soppen.

Stek kjøttet til kjernetemperatur på 55 grader.

Kok pastaplater i saltet vann. Skjær pastaplatene i strimler og rull sammen ved servering.

Varm opp buljongen i en kjele, og stek soppen i en panne (ta ut timian og laurbærblader).

Anrett soppen i bunn, pasta rundt, kjøttet på toppen og hell på buljongen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *