Blåbær- og rømmeis med byggryn og syrlig blåbærsirup
Is laget på blåbær og rømme høres kanskje spesielt ut, men det er jo en velkjent kombinasjon på f.eks. vafler! Med litt smørstekte byggryn og en syrlig blåbærsirup så har du en spennende og utradisjonell dessert som smaker nydelig 🙂
Det aller beste er jo å bruke selvplukkede bær, og kanskje har du noen liggende i fryseren. Hvis ikke, så er det heldigvis gode blåbær å få tak i året rundt. Bare hold deg unna hagebærene som du får kjøpt i butikken. Kjøp heller frosne blåbær fra skogen! Topp gjerne isen med oxalis og mikro-basilikum.
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr:
Ismaskin
Arbeidstid: 40 min
Total tid: 2 t
Blåbær- og rømmeis med byggryn og syrlig blåbærsirup
Ingredienser
Blåbær- og rømmeis
- 6 dl seterrrømme
- 1,5 dl vann
- 2,5 dl sukker
- 2 dl blåbær
- saften av en halv sitron
Smørstekte byggryn
- 1 dl byggryn
- 100 g smør
Syrlig blåbærsirup
- 200 g blåbær
- 90 g sukker
- 1 dl sitronsaft
Fremgangsmåte
Ha vann, sukker og blåbær i en kjele og kok opp. Kjør blandingen med stavmikser og sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl. Bland rømme og blåbærblandingen og kjør i ismaskin.
Stek byggryn gylne i smør. Avkjøl på bakepapir. Knus lett før servering
Ha alle ingrediensene i en kjele og småkok i 30 min. Sil saften med en finmasket sil og avkjøl.
Ha byggryn i bunn av tallerken. Legg en quenelle av isen på byggrynene og hell sirupen over, eller server den ved siden av.
Mat og oppskrift: Truls Torp Karlsen og Simen Vatne
Foto: Stian Broch
One Comment
Tone Sedberg
Hei! 😊Laget din blåbær- og rømmeis i matklubben vår. Veldig god. Men vi strevde med byggrynene. Fikk d ikke til! Hvilke byggryn bruker du? Bløtlegge eller koke før steking???