Braissert lammeskank med appelsin og rosmarin
Lammeskank blir utrolig mørt og smakfullt, og det beste er at det gjør seg selv i ovnen. I tillegg ender du opp med en nydelig saus på kjøpet! Nå som man ikke kan invitere på de store middagsselskapene er skanken også et perfekt alternativ til lammelåret. I tillegg så bør vi bli flinkere til å bruke flere av de ulike stykningsdelene på dyret. Lammeskanken får her ligge å bade i lammekraft, appelsinsaft og rosmarin og blir helt nydelig. Med potetpuré med persille, syltet rødløk og honningstekt gulrot er påskemiddagen i boks!
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Coop Mega.
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr:
Arbeidstid: 45 min
Total tid: 2 t 30 min
Braissert lammeskank med appelsin og rosmarin
Ingredienser
Braissert lammeskank
- 4 stk lammeskank
- 2 stk gulrot
- 1 løk
- 1/4 sellerirot
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk appelsin, saften
- Skall av 1/2 appelsin (uten det hvite)
- 1/2 liter lammekraft
- 6 kvaster rosmarin
- 2 laurbærblad
- Vann til dekker
- Salt, sitron og smør
Syltet rødløk
- 1 rødløk, eller 10 røde delikatesseløk
- 0,5 dl eddik
- 1 dl sukker
- 1,5 dl vann
Potetpuré med persille
- 1 kg potet, melen type (f.eks. mandel)
- 100 g smør
- Melk, til ønsket konsistens (ca.2-3 dl)
- Salt og pepper
- Persille, finhakket
Honningstekte gulrøtter
- 4 store gulrøtter
- 1 ss smør
- 1 ss honning
- 1 ss sitronsaft
- Salt
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 150 grader. Kutt grønnsakene til lammet. Brun kjøttet i en støpejernsgryte i to omganger. Ta ut kjøttet og ha i grønnsakene. Stek til de får litt farge. Ha så i lammeskankene igjen. Ha i appelsinsaften, appelsinskall, lammekraft, rosmarin og laurbærblad, topp med vann til det så vidt dekker. Kok opp, sett på lokk og sett i ovnen i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt.
Skrell rødløken og kutt i biter på 2×2 cm, evt del delikatesseløken i to og plukk ut lagene slik at du får fine skåler. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i løken, kok i ca 1 minutt og la den avkjøles i laken.
Skrell potet og kok de møre. Varm opp melken. Mos potetene, eller press gjennom en sil eller potetpresse for en glatt puré. Ha i smør og den varme melken. Spe på med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper og rør til slutt inn finhakket persille.
Når kjøttet er ferdig legger du det i en ildfast form med aluminiumsfolie over slik at det holder seg varmt og får hvile. Sil av væsken og ha den i en stor kjele. Reduser ned til smakfull saus på høy varme. Smak til med salt, sitron og avslutt med 1-2 ss smør som røres inn.
Skrell gulrøttene og stek lett møre og gylne i en panne med smør, honning og sitronsaft. Smak til med salt.
One Comment
Emilie
Hei! Denne ser herlig ut. Har du forslag til vin som passer til?