Hovedrett

Braissert lammeskank med appelsin og rosmarin

Lammeskank blir utrolig mørt og smakfullt, og det beste er at det gjør seg selv i ovnen. I tillegg ender du opp med en nydelig saus på kjøpet! Nå som man ikke kan invitere på de store middagsselskapene er skanken også et perfekt alternativ til lammelåret. I tillegg så bør vi bli flinkere til å bruke flere av de ulike stykningsdelene på dyret. Lammeskanken får her ligge å bade i lammekraft, appelsinsaft og rosmarin og blir helt nydelig. Med potetpuré med persille, syltet rødløk og honningstekt gulrot er påskemiddagen i boks!

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Coop Mega.

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 45 min

Total tid: 2 t 30 min

Braissert lammeskank med appelsin og rosmarin

    Ingredienser

    Braissert lammeskank

    • 4 stk lammeskank
    • 2 stk gulrot
    • 1 løk
    • 1/4 sellerirot
    • 3 fedd hvitløk
    • 2 stk appelsin, saften
    • Skall av 1/2 appelsin (uten det hvite)
    • 1/2 liter lammekraft
    • 6 kvaster rosmarin
    • 2 laurbærblad
    • Vann til dekker
    • Salt, sitron og smør

    Syltet rødløk

    • 1 rødløk, eller 10 røde delikatesseløk
    • 0,5 dl eddik
    • 1 dl sukker
    • 1,5 dl vann

    Potetpuré med persille

    • 1 kg potet, melen type (f.eks. mandel)
    • 100 g smør
    • Melk, til ønsket konsistens (ca.2-3 dl)
    • Salt og pepper
    • Persille, finhakket

    Honningstekte gulrøtter

    • 4 store gulrøtter
    • 1 ss smør
    • 1 ss honning
    • 1 ss sitronsaft
    • Salt

    Fremgangsmåte

    1

    Sett ovnen på 150 grader. Kutt grønnsakene til lammet. Brun kjøttet i en støpejernsgryte i to omganger. Ta ut kjøttet og ha i grønnsakene. Stek til de får litt farge. Ha så i lammeskankene igjen. Ha i appelsinsaften, appelsinskall, lammekraft, rosmarin og laurbærblad, topp med vann til det så vidt dekker. Kok opp, sett på lokk og sett i ovnen i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt.

    2

    Skrell rødløken og kutt i biter på 2×2 cm, evt del delikatesseløken i to og plukk ut lagene slik at du får fine skåler. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i løken, kok i ca 1 minutt og la den avkjøles i laken.

    3

    Skrell potet og kok de møre. Varm opp melken. Mos potetene, eller press gjennom en sil eller potetpresse for en glatt puré. Ha i smør og den varme melken. Spe på med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper og rør til slutt inn finhakket persille.

    4

    Når kjøttet er ferdig legger du det i en ildfast form med aluminiumsfolie over slik at det holder seg varmt og får hvile. Sil av væsken og ha den i en stor kjele. Reduser ned til smakfull saus på høy varme. Smak til med salt, sitron og avslutt med 1-2 ss smør som røres inn.

    5

    Skrell gulrøttene og stek lett møre og gylne i en panne med smør, honning og sitronsaft. Smak til med salt.

    One Comment

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *