Chevre, jordskokk og hasselnøtter
Ny mysterybox på MasterChef-kjøkkenet og denne gangen var det ost som var i fokus. Det er sjelden jeg lager mat med ost i hovedfokus, og det ble kanskje litt for lite fokus på osten denne gangen også. Men retten er uansett utrolig digg og bør prøves! Den kan både fungere som forrett og som en mellomrett før dessert. Da kan du gjerne bruke litt ekstra honning for å gjøre den søtere.
Foto: TVNorge/dplay
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr:
Arbeidstid: 1 t
Total tid: 1 t
Chevre, jordskokk og hasselnøtter
Ingredienser
Chevrekrem
- 100 g chevre
- 1 dl creme fraiche
- Juice av 1/2 sitron
- Salt og pepper
Jordskokk
- 12 jordskokker
- 2 dl solsikkeolje
Grønnkål
- 1 pakke grønnkål
- Extra virgin olivenolje
- Salt
Hasselnøtter
- 100 g hasselnøtter
- 1 ss honning
- 1 ss smør
- Fløte
Fremgangsmåte
Chevrekrem
Kjør ingrediensene i en foodprocessor eller blender til den er glatt og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Jordskokk
Vask 8 jordskokker godt og bak dem hele i stekeovn på 180 grader i ca 30 min til de er møre, og kutt i båter.
Kutt 4 jordskokker tynt på mandolin eller med kniv, og legg i kaldt vann. Tørk av jordskokken og fritér på 150 grader til gylne.
Grønnkål
Gni inn grønnkål med olivenolje og salt og tørk på 160 grader til de er sprø.
Hasselnøtter
Rist hasselnøttene på 160 grader i ca 12 min, eller til de er gylne.
Ha 1/3 av nøttene i en kjele med honning og smør, og glasér.
Ha de siste 2/3 av nøttene i en multihakker. Kjør til fettet kommer ut og du får en paste. Spe på med fløte til ønsket konsistens.