Forrett

Chevre, jordskokk og hasselnøtter

Ny mysterybox på MasterChef-kjøkkenet og denne gangen var det ost som var i fokus. Det er sjelden jeg lager mat med ost i hovedfokus, og det ble kanskje litt for lite fokus på osten denne gangen også. Men retten er uansett utrolig digg og bør prøves! Den kan både fungere som forrett og som en mellomrett før dessert. Da kan du gjerne bruke litt ekstra honning for å gjøre den søtere.
Foto: TVNorge/dplay

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Chevre, jordskokk og hasselnøtter

    Ingredienser

    Chevrekrem

    • 100 g chevre
    • 1 dl creme fraiche
    • Juice av 1/2 sitron
    • Salt og pepper

    Jordskokk

    • 12 jordskokker
    • 2 dl solsikkeolje

    Grønnkål

    • 1 pakke grønnkål
    • Extra virgin olivenolje
    • Salt

    Hasselnøtter

    • 100 g hasselnøtter
    • 1 ss honning
    • 1 ss smør
    • Fløte

    Fremgangsmåte

    Chevrekrem

    1

    Kjør ingrediensene i en foodprocessor eller blender til den er glatt og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

    Jordskokk

    2

    Vask 8 jordskokker godt og bak dem hele i stekeovn på 180 grader i ca 30 min til de er møre, og kutt i båter.

    Kutt 4 jordskokker tynt på mandolin eller med kniv, og legg i kaldt vann. Tørk av jordskokken og fritér på 150 grader til gylne.

    Grønnkål

    3

    Gni inn grønnkål med olivenolje og salt og tørk på 160 grader til de er sprø.

    Hasselnøtter

    4

    Rist hasselnøttene på 160 grader i ca 12 min, eller til de er gylne.

    Ha 1/3 av nøttene i en kjele med honning og smør, og glasér.

    Ha de siste 2/3 av nøttene i en multihakker. Kjør til fettet kommer ut og du får en paste. Spe på med fløte til ønsket konsistens.

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *