Forrett

Croquette av krabbe og kål

Krabbene er på sitt beste nå, og det er skikkelig kosemat! Det bugner også av kål i butikkene, og hva er vel da bedre enn å kombinere disse? Legger du på at det er skikkelig sprøtt og med en deilig jalapeñomayo, da snakker vi!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 30 minutter

Total tid: 2 timer

Croquette av krabbe og kål

    Ingredienser

    Croquette

    • 300 g kokt kjøtt fra taskekrabbe
    • 300 g kål
    • 1 rød chili
    • 2 ss smør
    • salt,  sitronsaft og finrevet skall
    • 500 g melk
    • 60 g hvetemel
    • 60 g smør
    • 100 g eggehviter
    • 500 g hvetemel
    • 100 g panco
    • Reddik
    • Karse

    Jalapeñomayo

    • 1 Bladpersille, bunt
    • 3 stk Jalapeños
    • 2 dl Olje
    • 2 stk Eggeplomme
    • Salt, smakes til
    • Lime, smakes til

    Fremgangsmåte

    Croquette

    1

    Start med å lage en tykk hvit saus. Varm opp melken til kokepunktet. Fres smøret i en kjele, ha i melet. Stek blandingen i 1 minutt. Spe på med melken mens du pisker hardt. La koke på lav varme i 10 min mens du rører jevnlig. Smak til med muskatnøtt og sitronskall.

    2

    Smelt smør i en kjele og ha i kålen. Stek til den har falt sammen. Ha i krabbekjøttet sammen med finhakket chili. Vend inn den tykke hvite sausen. Det er viktig at blandingen ikke blir for løs, så ha i litt og litt av sausen. Smak til med salt, sitronskall og sitronsaft.

    Avkjøl og form til pølser, ca. 3 cm og frys de.

    3

    Ha de fryste croquettene i mel, deretter eggehvite og til slutt panco. Ha en runde til med eggehvite og panco før du har de i frityr på 180°C til de er gylne.

    Server med skiver av reddik, jalapeñomayo og karse.

    Jalapeñomayo

    4

    Grovkutt persilleblader og jalapeño. Varm oljen til 62 grader. La persille og jalapenos trekke i oljen i ca. 10 minutter. Kjør dette i blender til oljen blir knallgrønn. Sil oljen gjennom en finmasket sil eller eventuelt et kaffefilter. Pisk sammen eggeplommene og spe med oljen til majones. Smak til med salt og lime.

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *