Croquette av krabbe og kål
Krabbene er på sitt beste nå, og det er skikkelig kosemat! Det bugner også av kål i butikkene, og hva er vel da bedre enn å kombinere disse? Legger du på at det er skikkelig sprøtt og med en deilig jalapeñomayo, da snakker vi!
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr:
Arbeidstid: 30 minutter
Total tid: 2 timer
Croquette av krabbe og kål
Ingredienser
Croquette
- 300 g kokt kjøtt fra taskekrabbe
- 300 g kål
- 1 rød chili
- 2 ss smør
- salt, sitronsaft og finrevet skall
- 500 g melk
- 60 g hvetemel
- 60 g smør
- 100 g eggehviter
- 500 g hvetemel
- 100 g panco
- Reddik
- Karse
Jalapeñomayo
- 1 Bladpersille, bunt
- 3 stk Jalapeños
- 2 dl Olje
- 2 stk Eggeplomme
- Salt, smakes til
- Lime, smakes til
Fremgangsmåte
Croquette
Start med å lage en tykk hvit saus. Varm opp melken til kokepunktet. Fres smøret i en kjele, ha i melet. Stek blandingen i 1 minutt. Spe på med melken mens du pisker hardt. La koke på lav varme i 10 min mens du rører jevnlig. Smak til med muskatnøtt og sitronskall.
Smelt smør i en kjele og ha i kålen. Stek til den har falt sammen. Ha i krabbekjøttet sammen med finhakket chili. Vend inn den tykke hvite sausen. Det er viktig at blandingen ikke blir for løs, så ha i litt og litt av sausen. Smak til med salt, sitronskall og sitronsaft.
Avkjøl og form til pølser, ca. 3 cm og frys de.
Ha de fryste croquettene i mel, deretter eggehvite og til slutt panco. Ha en runde til med eggehvite og panco før du har de i frityr på 180°C til de er gylne.
Server med skiver av reddik, jalapeñomayo og karse.
Jalapeñomayo
Grovkutt persilleblader og jalapeño. Varm oljen til 62 grader. La persille og jalapenos trekke i oljen i ca. 10 minutter. Kjør dette i blender til oljen blir knallgrønn. Sil oljen gjennom en finmasket sil eller eventuelt et kaffefilter. Pisk sammen eggeplommene og spe med oljen til majones. Smak til med salt og lime.