Dessert

Fennikelfrøis med bringebær og nýr

Etter tapet på gården var det nå duket for utslagskonkurranse på det blå laget. Det var krydder som var fokus i dagens oppgave, og konkurransen gikk ut på å lage en rett som hedret et krydder. Jeg gikk dessertveien og endte opp med denne desserten. Prøv den selv da vel!

Foto: TVNorge/dplay

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr: Ismaskin

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Fennikelfrøis med bringebær og nýr

    Ingredienser

    Fennikelfrøis

    • 400 g melk
    • 200 g fløte
    • 60 g sukker
    • 8 eggeplommer
    • 2 toppet ss fennikelfrø

    Karamellisert hvit sjokolade

    • 100 g hvit sjokolade

    Bringebærsaus

    • 200 g frosne bringebær
    • 30 g sukker
    • 1 skvis sitronsaft

    Nýrkrem

    • 225 g nyr
    • 125 g kremost
    • 1 vaniljestang
    • 30 g melis
    • 2 ss fennikelfrø

    Fremgangsmåte

    Fennikelfrøis

    1

    Kok opp sukker, melk, fløte og fennikelfrø. Pisk eggeplommene og ha i den varme melkeblandingen i en tynn stråle. Ha tilbake i kjelen. Rør blandingen godt med en visp, og vær nøye med å røre i kantene. Når blandingen nærmer seg 84 grader og eggene begynner å tykne, ta den av varmen og sil rett over i en kald bolle. Kjøl ned og hell blandingen over i en iskremmaskin.

    Karamellisert hvit sjokolade

    2

    Bak hel på bakepapir i ovnen på 140 grader i ca. 10 minutter

    Bringebærsaus

    3

    Varm opp bringebær og melis. Sil av, smak til med sitron og oppbevar kaldt.

    Nýrkrem

    4

    Pisk nýr sammen med melis, vaniljestang og kremost til det blir homogent. Bruk en morter og knus fennikelfrøene. Smak til nyrkremen med fennikel. Ha på sprøytepose

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *