Fennikelfrøis med bringebær og nýr
Etter tapet på gården var det nå duket for utslagskonkurranse på det blå laget. Det var krydder som var fokus i dagens oppgave, og konkurransen gikk ut på å lage en rett som hedret et krydder. Jeg gikk dessertveien og endte opp med denne desserten. Prøv den selv da vel!
Foto: TVNorge/dplay
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr: Ismaskin
Arbeidstid: 1 t
Total tid: 1 t
Fennikelfrøis med bringebær og nýr
Ingredienser
Fennikelfrøis
- 400 g melk
- 200 g fløte
- 60 g sukker
- 8 eggeplommer
- 2 toppet ss fennikelfrø
Karamellisert hvit sjokolade
- 100 g hvit sjokolade
Bringebærsaus
- 200 g frosne bringebær
- 30 g sukker
- 1 skvis sitronsaft
Nýrkrem
- 225 g nyr
- 125 g kremost
- 1 vaniljestang
- 30 g melis
- 2 ss fennikelfrø
Fremgangsmåte
Fennikelfrøis
Kok opp sukker, melk, fløte og fennikelfrø. Pisk eggeplommene og ha i den varme melkeblandingen i en tynn stråle. Ha tilbake i kjelen. Rør blandingen godt med en visp, og vær nøye med å røre i kantene. Når blandingen nærmer seg 84 grader og eggene begynner å tykne, ta den av varmen og sil rett over i en kald bolle. Kjøl ned og hell blandingen over i en iskremmaskin.
Karamellisert hvit sjokolade
Bak hel på bakepapir i ovnen på 140 grader i ca. 10 minutter
Bringebærsaus
Varm opp bringebær og melis. Sil av, smak til med sitron og oppbevar kaldt.
Nýrkrem
Pisk nýr sammen med melis, vaniljestang og kremost til det blir homogent. Bruk en morter og knus fennikelfrøene. Smak til nyrkremen med fennikel. Ha på sprøytepose