Fireball-cupcakes
Nå i påska er det perfekt å ha noe utenom det vanlige å kunne tilby i solveggen, og da er disse fireball-cupcakesene helt idelle! Lag disse i kveld og server i solsteika i morgen! De er supersaftige og smaker nydelig med et solid hint av den krydrete fireballen.
Antall cupcakes: 14
Anbefalt ekstrautstyr:
Kjøkkenmaskin
Arbeidstid: 30 min
Total tid: 1 t
Fireball-cupcakes
Ingredienser
Buttermilk
- 120 ml melk
- 1 ss ferskpresset sitronsaft
Cupcakes
- 160 g mel
- 210 g sukker
- 1 ½ ts bakepulver
- ½ ts salt
- 120 ml buttermilk
- 60 ml raps- eller solsikkeolje
- 2 ts vaniljesukker
- 1 stort egg
- 1 ½ ts kanel
- 120 ml fireball
- 12 ts fireball for dynking
Frosting
- 220 g romtemperert smør
- 440 g melis
- ¼ ts salt
- 1 ss fireball
- 1 ts vaniljesukker
- ½ ts kanel
- Evt. gul og oransje gelefarge
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 175°C og legg muffinsformer i muffinsbrett.
Lag buttermilk ved å ha melk i en bolle, ha oppi sitronsaften og rør sammen. La dette stå i 10-15 min på kjøkkenbenken til melken har tyknet litt og blitt klumpete. Da er den klar til bruk.
Bland sammen mel, sukker, kanel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Ha så i buttermilken og bland forsiktig sammen til deigen akkurat har samlet seg. Tilsett fireball og olje og kjør i maskin til du har en jevn deig. Ha så i egget og kjør et par minutter så egget er godt blandet inn.
Fyll muffinsformene ¾ fulle og stek midt i ovnen i 17 min eller til en kakepinne kommer ut ren. La muffinsene kjøle seg helt ned før du stikker hull i dem med en tannpirker. Hell deretter 1 ts med fireball over hver muffins.
Imens muffinsene steker og kjøler seg ned, lager du frostingen. Pisk smøret i kjøkkenmaskin med K-visp på medium hastighet i 30 sekunder. Tilsett ¼ av melisen av gangen og ha I fireballen etter to runder med melis. Når dette er godt blandet, ha i vaniljen og saltet og pisk på medium-lav hastighet til ønsket konsistens er oppnådd. Hvis frostingen er for tykk, tilsetter du fireball (1 ts av gangen) til du er fornøyd.
Farg halvparten av frostingen gul, ¼ oransje og la siste ¼ være ufarget. Ha hver av frostingene i en sprøytepose med stjernetupp og sprøyt ut roser av hver farge på cupcaken.