Gulrotvaffel med appelsin-kremostglasur
Den ultimate påskevaffelen er her! En salig hybrid mellom vaffel og gulrotkake, toppet med appelsin-kremostglasur, kvikk lunsj, pasjonsfrukt, gulrot og basilikum. Lag enten en vaffelkake, eller server vaflene med toppingen ved siden av. Godt er det uansett! 🙂
Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Coop Mega.
Antall vafler: ca. 10
Arbeidstid: 1 t
Gulrotvaffel med appelsin-kremostglasur
Ingredienser
Vaffel
- 2 egg
- 1,5 dl sukker
- 200 g smør, smeltet
- 500 g hvetemel
- 5 dl melk
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1,25 dl vann
- 2 stk gulrot, revet
Appelsin-kremostglasur
- 200 g kremost
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g smør
- 300 g melis
- Skall av 1 appelsin
- Saft av 1/2 appelsin
- Saft 1/4 sitron
Topping
- Pasjonsfrukt
- Gulrot
- Kvikk lunsj
- Basilikum
Fremgangsmåte
Visp sammen det tørre. Spe på med melk og vann mens du rører. Visp inn egg og smeltet smør og pisk røren glatt. Tilsett revet gulrot. La gjerne røren stå og svelle i 20 min. Stek og nyt!
Kjør smør hvitt i kjøkkenmaskin. Tilsett kremost og kjør sammen til det blir glatt. Ha i melis, vaniljesukker, appelsinsaft, appelsinskall og sitronsaft.
Pynt med pasjonsfrukt, gulrotstrimler, kvikk lunsj og basilikum!