Kamskjell, eple og fennikel
Her kommer forretten min fra finalen i MasterChef. En frisk og delikat start på et måltid. De søte kamskjellene blir balansert ut av den syrlige eple- og fennikelsalaten med et lite chilihint og de smørstekte eplene. Fennikelsausen runder av og dill-tapiokaen gir det lille ekstra! Prøv den da vel, og gi meg gjerne tilbakemelding på hva du synes!
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr:
Kulejern
Mandolin
Arbeidstid: 30 min
Total tid: 30 min
Kamskjell, eple og fennikel
Ingredienser
Kremet fennikelsaus
- 1 fennikel
- 1 dl ferskpresset eplemost
- 1,5 dl fløte
- Salt, pepper
Dill-tapioka
- 1 bunt dill
- 1 dl solsikkeolje
- 50 g tapiokaperler (fås på asiatisk matbutikk)
Eple- og fennikelsalat
- 1 grønt eple
- 1 fennikel
- 1 chili
- 2 ss yuzu juice
- Kvernet sort pepper
Karamellisert eple
- 1 grønt eple
- Smør, til steking
Kamskjell
- 9 kamskjell
- Solsikkeolje, til steking
- Smør, til steking
- Salt, pepper
- Dill
- Kjørvel
Fremgangsmåte
Kremet fennikelsaus
Finhakk fennikel. Ha i en kjele med litt olje. Stek blank. Ha i eplejuice og fløte. Kok opp og kok i 15 minutter. Blend og sil sausen. Smak til med salt og pepper.
Dill-tapioka
Kok tapiokaen til den er blank. Sil av og skyll i kaldt vann. Kjør dill og olje i en blender i 5 min. Varm opp til 70 grader, la stå i 5 min og sil av. Bland tapiokaen og dilloljen og la stå i min 15 min, helst lenger.
Eple- og fennikelsalat
Bruk en mandolin, evt. kniv, og kutt tynne strimler av eple og fennikel. Finhakk chili. Råmariner alt med yuzujuice. Smak til med pepper.
Karamellisert eple
Bruk et kulejern og lag små eplekuler. Har du ikke kulejern kan du bare skjære i terninger. Stek lett gylne i en panne med litt smør.
Kamskjell
Rens kamskjellene og stek på høy varme på én side. Snu rundt og ha i litt smør. Smak til med salt og pepper.
Anrett kamskjellene i bunn med eple- og fennikelsalat delvis oppå. Spre noen eplekuler rundt. Ha på dill-tapioka et par-tre steder, topp med urter og avslutt med fennikelsausen.