Forrett

Kamskjell, eple og fennikel

Her kommer forretten min fra finalen i MasterChef. En frisk og delikat start på et måltid. De søte kamskjellene blir balansert ut av den syrlige eple- og fennikelsalaten med et lite chilihint og de smørstekte eplene. Fennikelsausen runder av og dill-tapiokaen gir det lille ekstra! Prøv den da vel, og gi meg gjerne tilbakemelding på hva du synes!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Kulejern
Mandolin

Arbeidstid: 30 min

Total tid: 30 min

Kamskjell, eple og fennikel

    Ingredienser

    Kremet fennikelsaus

    • 1 fennikel
    • 1 dl ferskpresset eplemost
    • 1,5 dl fløte
    • Salt, pepper

    Dill-tapioka

    • 1 bunt dill
    • 1 dl solsikkeolje
    • 50 g tapiokaperler (fås på asiatisk matbutikk)

    Eple- og fennikelsalat

    • 1 grønt eple
    • 1 fennikel
    • 1 chili
    • 2 ss yuzu juice
    • Kvernet sort pepper

    Karamellisert eple

    • 1 grønt eple
    • Smør, til steking

    Kamskjell

    • 9 kamskjell
    • Solsikkeolje, til steking
    • Smør, til steking
    • Salt, pepper
    • Dill
    • Kjørvel

    Fremgangsmåte

    Kremet fennikelsaus

    1

    Finhakk fennikel. Ha i en kjele med litt olje. Stek blank. Ha i eplejuice og fløte. Kok opp og kok i 15 minutter. Blend og sil sausen. Smak til med salt og pepper.

    Dill-tapioka

    2

    Kok tapiokaen til den er blank. Sil av og skyll i kaldt vann. Kjør dill og olje i en blender i 5 min. Varm opp til 70 grader, la stå i 5 min og sil av. Bland tapiokaen og dilloljen og la stå i min 15 min, helst lenger.

    Eple- og fennikelsalat

    3

    Bruk en mandolin, evt. kniv, og kutt tynne strimler av eple og fennikel. Finhakk chili. Råmariner alt med yuzujuice. Smak til med pepper.

    Karamellisert eple

    4

    Bruk et kulejern og lag små eplekuler. Har du ikke kulejern kan du bare skjære i terninger. Stek lett gylne i en panne med litt smør.

    Kamskjell

    5

    Rens kamskjellene og stek på høy varme på én side. Snu rundt og ha i litt smør. Smak til med salt og pepper.

    Anrett kamskjellene i bunn med eple- og fennikelsalat delvis oppå. Spre noen eplekuler rundt. Ha på dill-tapioka et par-tre steder, topp med urter og avslutt med fennikelsausen.

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *