Bakst,  Dessert

Lemon curd

Lemon curd er en av mine favoritter, fordi det passer til så utrolig mye. Du kan ha det på rundstykket til frokost, eller på pannekaker, i kaker, i desserter osv. Her er det bare kreativiteten som setter en stopper. I tillegg holder den seg lenge i kjøleskap i tett glass. Min favoritt er kanskje å bruke lemon curd til å lage en dekonstruert sitronterte som dessert.

Ingredienser:
1 dl saft av sitron
135 g sukker, ca. 1,5 dl
1,5 ss maisenna
2 egg
2 eggeplommer
75 g kaldt smør, i terninger

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele og pisk godt sammen til blandingen er glatt.
Kok opp mens du rører konstant med en visp. Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret. Avkjøl og oppbevar på tett glass eller i sprøytepose.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *