Pepperkake-kake med hvit sjokoladekrem
Jula nærmer seg med stormskritt og de fleste er mer hjemme og har mer tid til baking og matlaging. Da er det perfekt å lage en pepperkake-kake og ha det gøy med pyntingen! Her er det bare kreativiteten som setter en stopper! Jeg laget en akebakke med snømenn og juletrær.
Antall personer: 20
Anbefalt ekstrautstyr:
Arbeidstid: 2 t (3t med dekor)
Total tid: 2 t (3t med dekor)
Pepperkake-kake med hvit sjokoladekrem
Ingredienser
Kakebunner
- 400 g smør
- 9 dl kefir eller kulturmelk (ikke skummet)
- 6 egg
- 700 g hvetemel
- 300 g sukker
- 300 g brunt sukker
- 4 ts malt kanel
- 2 ts malt ingefær
- 2 ts malt kardemomme
- 1 ts malt nellik
- 1/2 ts malt pepper
- 1 ts bakepulver
- 2 ts natron
Hvit sjokoladekrem
- 400 g usaltet smør, romtemperert
- 2 ts vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
- 1/2 ts salt
- 4 dl melis
- 400 g hvit sjokolade, smeltet
- 400 g philadelphiaost eller mascarpone, kaldt
- 1 ts malt kanel
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/4 ts malt nellik
Fremgangsmåte
Varm ovnen til 180 grader. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Smelt smøret i en kjele. Pisk deretter inn kefir og eggene. Det kan se ut som om blandingen er skilt, det har ingenting å si. Ha eggeblandingen i melblandingen mens kjøkkenmaskinen er i gang. Bland godt sammen og ha i to smurte kakeformer på 24 cm. Stek i 30-40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig.
Miks smøret luftig og hvitt. Tilsett melis, philadelphia, smeltet, avkjølt hvit sjokolade og krydderne. Pisk godt sammen. Kjør gjerne på lav hastighet i et par minutter på slutten for å fjerne noen av luftboblene.
Sett sammen kaken med hvit sjokoladekrem mellom lagene. Ha resten av den hvite sjokoladekremen på. Nå kan du velge hvordan du ønsker å dekorere den. Jeg dekket kaken med fondant og lagde fondantfigurer til pynt.
Tips! Bruk ståltråd og trepinner når du jobber med fondanten, så kan du få ting til å stå rett ut til siden (som f.eks. et flagrende skjerf)
Jeg skjærte bort en del av kaken for å lage akebakken. Dette gjør du før du legger på den hvite sjokoladekremen og fondanten.