Dessert

Pepperkakeis og klementinkaramell

Okei, denne pepperkakeisen må du faktisk bare lage! Den er latterlig god. Rik smak av pepperkake sammen med den syrlige karamellen gjør at du garantert har problemer med å legge fra deg den før det er tomt.
Mengden pepperkake kan du justere selv etter hvor kraftig pepperkakesmak du ønsker. Den oppgitte mengden gir en kraftig og fyldig pepperkakeis. Bon appetit 🙂

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Iskremmaskin

Arbeidstid: 30 min

Total tid: 3 t

Pepperkakeis og klementinkaramell

    Ingredienser

    Pepperkakeis

    • 4 dl melk
    • 4 dl fløte
    • 1 vaniljestang
    • 145 g sukker
    • 8 eggeplommer
    • 100-150 g knuste pepperkaker

    Klementinkaramell

    • 75 g sukker
    • Saften av 2 klementiner

    Fremgangsmåte

    Pepperkakeis

    1

    Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje. Når det koker, heller du den varme massen over eggeplommene mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm den opp til maks 85 grader mens du rører konstant. Sørg for at den ikke blir varmere enn dette, da vil isen bli kornete. Ha isblandingen over i en bolle og ha i pepperkakene. La stå i 20 minutter før du kjører med blender og siler av.

    2

    Avkjøl raskt (helst over natten) og kjør i ismaskin 1 time før servering. Når isen er kjørt, setter du den i fryseren i en halvtime slik at den holder seg bedre i romtemperatur.

    Klementinkaramell

    3

    Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele. Unngå å røre i sukkeret, da vil karamellen kunne krystallisere seg. Vend heller på kjelen ved behov. Hell oppi klementinjuicen mens du rører. Rør rundt til karamellen løser seg opp igjen. Avkjøl.

    Server pepperkakeisen med klementinkaramellen og litt knuste pepperkaker.

    2 Comments

      • Finessekokken

        Hei! Pepperkake has i når isblandingen er laget og er varm. Så blendes den etter 20 min og siles av =) Jeg skal oppdatere den! Takk for info!

    Leave a Reply

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *