Pesto med ramsløk
Ramsløk er noe av det beste naturen kan tilby, som også er allment tilgjengelig. Den kalles ofte villhvitløk eller nordens hvitløk, og er ettertraktet av kokker verden over. Det er ikke uten grunn! Den er fantastisk på smak, og har enormt mange bruksområder. Det er fortsatt mulig å finne ramsløk i det fri som er god på smak, men det nærmer seg slutten på sesongen. Det kan også være at du får tak i på utvalgte spesialforretninger, som f.eks. Jacobs. Og dersom du har kommet over et område med ramsløk, merk deg det – for de vokser nemlig på samme plass hvert år! Her har jeg laget en ramsløkpesto og brukt den sammen med crostini, cherrytomat, mozarella og basilikum, men du kan også lage puré av den og bruke det videre i andre retter.
Antall personer: 10
Anbefalt ekstrautstyr:
Food processor
Arbeidstid: 15 min
Total tid: 15 min
Pesto med ramsløk
Ingredienser
- 200 g ramsløk
- 2 dl pinjekjerner
- 50 g parmesan
- 1 ts salt
- 4 dl olivenolje
- 1 lime
Fremgangsmåte
Ha ramsløk, pinjekjerner, parmesan og salt i en food prosessor. Dersom du ønsker mer smak av pinjekjernene, kan du riste de i en tørr stekepanne til de er lett gyldne.
Tilsett oljen og limesaften i en tynn stråle mens du kjører. Kjør til godt blandet.
TIPS Dersom du ønsker å bevare pestoen over lengre tid, kan du ha på en halv cm med olje på toppen.