Rabarbra, jordbær og vanilje
Rabarbraen er i sesong, og det er bare å nyte den mens man har mulighet! Her har jeg laget en dessert som smaksmessig vil minne om en rabarbrapai. En herlig blanding av krønsj og teksturer med delikate smaker fra rabarbra og jordbær i sesong!
Nå er det også masse spiselige blomster i sesong, så det er bare å komme seg ut å plukke! Jeg har brukt gjøksyre (blomst og blad), forglemmegei og skogfiol.
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr:
Ismaskin
Arbeidstid: 45 min
Total tid: 2 t
Rabarbra, jordbær og vanilje
Ingredienser
- 200 g jordbær
- 2 rabarbra
- 2 dl vann
- 2 dl sukker
- 5 nellikspiker
- 1 stjerneanis, hel
Kanelcrumble
- 40 g mel
- 25 g brunt sukker
- 25 g smør
- 1/4 ts kanel
Karamellisert hvit sjokolade
- 1 plate hvit sjokolade
Creme diplomat
- 2 dl vaniljekrem
- 2 dl kremfløte
Rabarbrasorbet
- ca 750 g rabarbra
- 350 g sukker
- 350 g vann
- 9 nellik
- 3 gelatinplater, bløtlagt
- 3 dl fløte
Fremgangsmåte
Skrell rabarbraen og del i 1 cm biter. Kok opp vann, sukker, nellikspiker og stjerneanis. Ha rabarbraen i sukkerlaken og la den trekke seg mør. Ikke la den ligge for lenge, da faller den sammen.
Del jordbær i ønskede biter.
Kanelcrumble
Kjør alle ingrediensene i en liten foodprosessor, eller kna sammen med hendene. Stek på 200 grader i 5-10 min, til den er gyllen. Pass på så den ikke blir for godt stekt, da blir den bitter.
Karamellisert hvit sjokolade
Bak den hvite sjokoladen på 150 grader i ca. 10 minutter til den er gyllen i fargen. Avkjøl og kjør i foodprosessor til små smuler.
Creme diplomat
Pisk fløten til krem. Pisk vaniljekremen glatt og vend kremen inn i vaniljekremen. Ha på sprøytepose.
Rabarbrasorbet
Skrell rabarbraen og ta vare på skrellet. Kok opp sukker og vann med rabarbraskallet og nellik. Skru av plata og la sukkerlaken stå i 15 min. Sil av og ha tilbake i kjelen. Skjær rabarbraen i 2 cm lange biter. Kok rabarbraen sakte mør i sukkerlaken. Kjør med stavmikser og press gjennom en sil. Ha i bløtlagt gelatin og rør godt. La blandingen bli lunken før du har i fløten. Kjør i ismaskin og oppbevar i fryseren.