Riskrem med eple og estragon
Jeg fortsetter med riskrem-variasjonene, og denne gangen har jeg laget en variant med eple og estragon. Friskt og godt, med en spennende kryddertone fra urteoljen!
Oppskrift 4 pers:
400 g risgrøt
2 dl fløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 eple
5 dl eplemost av syrlig kvalitet
1 eple
4 dl sukkerlake (50-50 sukker og vann)
2 sitron, saften av
1 dl solsikkeolje
2 håndfuller med fersk estragon
5 blader fersk laurbær
4 blader spinat
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til lett krem. Bland inn i risgrøten. Oppbevar kaldt. Rett før servering kuttes et eple opp i biter og røres inn.
Kok opp sukkerlake og avkjøl. Kjør eplemost, sukkerlake, eple og sitronsaft sammen i en blender eller med stavmikser. Kjør i ismaskin og oppbevar i frysen frem til servering.
Kjør solsikkeolje, estragon, laurbær og spinat sammen med en stavmikser. Kjør i 2 minutter. Varm forsiktig opp i en kjele til det så vidt begynner å boble litt. Avkjøl og sil av gjennom en finmasket sil og/eller et kaffefilter.
Server riskremen med eplesorbet og grønn-oljen.