Riskrem med klementinkaramell, knuste pepperkaker og bringebær
Riskrem er en kjærkommen tradisjon i mange hjem, men det betyr ikke at man ikke kan variere hva man har til riskremen! Her får den selskap av syrlig klementinkaramell, knuste pepperkaker og friske bringebær – en herlig kombinasjon som kanskje kan bli den nye favoritten?
Riskrem
500 g risgrøt
3 dl kremfløte
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker til krem. Bland kremen inn i risgrøten. Sett kaldt frem til servering
Klementinkaramell
100 g sukker
Saft av 2 klementiner
Saft av 1/2 sitron
2 ss kremfløte
Ha sukker i en tykkbunnet kjele og smelt til lys karamell på medium varme. Ha i væsken litt av gangen mens du rører godt. La karamellen koke i ca. 2 minutter slik at alt er smeltet sammen.
Tilbehør
50 g knuste pepperkaker
Bringebær
Ev. pynt med oxalis