Riskrem med kokos, mango- og pasjonsfruktsaus og klementinsorbet
Er du litt lei av den vanlige riskremen og vil prøve noe nytt? Da kan jeg virkelig anbefale denne riskremen med kokoskrem, mango- og pasjonsfruktsaus toppet med klementinsorbet. En frisk og smakfull variant som er en perfekt avslutning på en tung julemiddag!
Oppskrift 4 pers:
1 pk ferdigkokt grøt
1 dl fløte
2 dl kokoskrem
1/2 mango
2 dl mangopuré
4 stk pasjonsfrukt
5 dl nypresset klementinjuice
75 g sukker
75 g glukose
Sitronsaft, smakes til
Pisk fløte og kokoskrem til krem og bland inn sammen med den ferdigkokte grøten. Kutt opp mango i små terninger og vend inn.
Bland sammen mangopuré og pasjonsfrukt til saus. Smak til slik at den blir så frisk som du selv ønsker. Du velger også selv om du ønsker pasjonsfruktfrøene eller om du siler de bort.
Kok opp litt av klementinjuicen med sukker og glukose og avkjøl. Bland inn resten av klementinjuicen og smak til med sitronsaft. Kjør deretter i ismaskin.