Sjokolademousse

Den beste sjokolademoussen lager du selv, og denne er helt himmelsk! Fløyelsmyk og kraftig sjokoladesmak. Den kan serveres med det meste av tilbehør, og fungerer utmerket med norske bær i sesong. Lag gjerne en crumble ved siden av for å få litt krønsj inn i retten. Her har jeg servert den med krystallisert hvit sjokolade, bringebær fluid gel og ferske bær.

Antall personer: 6

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 20 min

Total tid: 4 t

Sjokolademousse

  Ingredienser

  • 150 g mørk sjokolade
  • 2,6 ss vann
  • 20 g smør
  • 2 store egg
  • 36,6 g sukker
  • 1 dl kremfløte

  Fremgangsmåte

  1

  Ha sjokolade og vann i en bolle. Smelt over svak varme. Rør til blandingen er glatt. Ta kokekaret av varmen, og rør inn smør. Visp eggeplommene inn i sjokoladen, én og én, og avkjøl blandingen litt.

  2

  Visp eggehvitene skummende i en ren og fettfri bolle. Visp videre, og visp inn sukker i porsjoner til eggehvitene er helt stive. Rør inn et par skjeer eggehvite i sjokolademassen for å løse den litt.

  3

  Stivpisk kremfløten i en ren bolle. Vend kremen og resten av eggehviten inn i sjokolademassen.

  4

  Fordel moussen i porsjonskopper eller en stor bolle. Dekk med plast og avkjøl i minst 3 timer.

  Moussen kan serveres i porsjonsskåler med for eksempel sjokoladecrumble og ferske bær, eller du kan dandere den på tallerken. Hvis du ønsker å forme sjokolademoussen til en quenelle, så har du skjeen under varmt vann før du tørker den av og tar sjokolademousse

  More about Finessekokken

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *