Svele av kålrabistappe med pinnekjøtt og syltet rødkål
Rester blir det alltid mye av i jula, og da gjelder det å finne på noe spennende man kan lage med de! Her har jeg gjort om kålrabistappa til en svele, plukket rent pinnekjøttet og serverer det med syltet rødkål. En julete taco-variant kan vi vel si at det er! Her passer det også veldig godt med en asiatisk glace med litt godt med pepper!
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr:
Arbeidstid: 45 min
Total tid: 45 min
Svele av kålrabistappe med pinnekjøtt og syltet rødkål
Ingredienser
Svele av kålrabistappe
- 2 dl kålrabistappe
- 2 dl mel
- 2 egg
- Melk eller fløte ved behov
Syltet rødkål
- 1/2 dl rødvinseddik (annen eddik går også fint)
- 1/2 dl sukker
- 1 ts revet ingefær
- 1 dl klementinjuice (4-5 klementiner)
- Rester av rødkål, ca 1/4 hode
Anretning
- Pinnekjøtt-rester
- Koriander
- Evt. glace
Fremgangsmåte
Sveler av kålrabistappe
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Ha eventuelt på litt melk eller fløte dersom røren er for tykk. Bruk det du har. Her er det snakk om å bruke opp restene.
Stek svelene på middels varme med litt smør i en stekepanne
Syltet rødkål
Kok opp eddik, sukker, ingefær og klementinjuice. Finsnitt rødkålen og ha den i den varme syltelaken. La den stå på lav varme i 5 minutter og la kålen avkjøle seg i laken.
Anretning
Pinnekjøttrestene plukkes fra beinet og varmes opp i ovnen på 150 grader.
Bruk svelene som en tacolefse og ha på pinnekjøtt og syltet rødkål. Topp med koriander og evt. en glace dersom det er ønskelig.
2 Comments
Victoria Holter
Hvilken type glace passer godt? Kan man bruke hoisin f.eks? 🙂
Finessekokken
Beklager sent svar! Hoisin er et godt alternativ 🙂 Også er det bare å pimpe den opp med det du måtte ønske!