Taco med braissert høyrygg
Det er ingen tvil om at det konsumeres store mengder taco i norske hjem, men det er nok lite variasjon. Man trenger selvfølgelig ikke alltid revolusjonere tacoen, men hva med å prøve langtidskokt kjøtt i stedet for den vanlige kjøttdeigen? Det er både sunnere og har betydelig mer smak enn kjøttdeig. Det beste er at jobben gjør seg i stor grad selv, du må bare la den stå og putre på komfyren i noen timer mens du kan gjøre det du enn måtte ønske!
Ingredienser:
1 kg høyrygg
1-2 tørket chipotle, eller annen tørket chili
1,4 dl kokende vann
1,5 ss tomatpuré
2 ts rødvinseddik
2 ts tørket oregano
2 ts spisskummen
2 ts sukker
Fremgangsmåte:
Start med å bløtlegge chilien i kokende vann i ca. 15 min. Del høyryggen i biter på ca. 3×3 cm. Varm en kjele, ha i litt olje og brun kjøttet på medium høy varme. Ikke ha for mye kjøtt i kjelen og brun kjøttet i flere omganger. Kjør chilivannet med stavmikser til det er glatt. Ha alt kjøttet tilbake i kjelen. og tilsett tomatpuré, rødvinseddik, oregano, spisskummen og sukker i sammen med kjøttet, rør godt og stek i 2 min. Ha i chilivannet, sett på lokk og la det småputre i 3-4 timer. Den siste halvtimen tar du av lokket og lar væsken koke inn til tykk saus. Ta av varmen og riv kjøttet med to gafler.
Forslag til tilbehør:
Coleslaw
Tomatsalsa
Ost
Avokadokrem
Syltet rødløk
Mango
Syltet jalapeño
Maiskrem