Julemuffins

Nå som snøen har falt og julestemningen slår inn for fullt, er det på sin plass med noen juletrær på kakebordet. Disse er superenkle å lage, og smaker utrolig godt! Du kan også skjære til kjeksen slik at du får ulike høyder på trærne. Hva med å sette disse ved siden av pepperkakehuset?

Antall muffins: 12

Anbefalt ekstrautstyr:
Sprøytepose

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Julemuffins

    Ingredienser

    Sjokolademuffins

    • 1 stk egg
    • 125 g sukker
    • 125 g hvetemel
    • 50 g kakaopulver
    • 1 ts natron
    • 1/2 ts bakepulver
    • 1 ts salt
    • 1 dl Kefir
    • 0,75 dl vann
    • 1,5 ss raps-/solsikkeolje
    • 100 g hvit sjokolade (kan sløyfes)
    • 50 g mørk eller melkesjokolade (kan sløyfes)

    Smørkrem med hvit sjokolade

    • 200 g usaltet smør, kaldt
    • 1 ts vaniljeekstrakt
    • 1 klype salt
    • 2 dl melis
    • 200 gram hvit sjokolade
    • 200-250 g philadelphiaost, kaldt
    • Grønn konditorfarge (gelé eller pulver)
    • Iskjeks
    • Melis

    Fremgangsmåte

    Sjokolademuffins

    1

    Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett melblandingen sammen med kefir, vann og olje i eggedosisen. Bland alt godt sammen. Rør til slutt inn hakket hvit sjokolade og hakket mørk sjokolade, hvis du ønsker.

    2

    Fordel røren i muffinsformene og stek i ca. 15 minutter, midt i ovnen. Avkjøl før du tar på smørkremen

    Smørkrem med hvit sjokolade

    3

    Miks kaldt smør fluffy og silkemykt.
    Tilsett melis, kald philadelphiaost med smeltet og avkjølt hvit sjokolade.
    Miks alt godt sammen og fordel smørkremen likt i to boller. I én av bollene tilsetter du grønn konditorfarge til du har en trefarget krem.

    Pynting

    4

    Ha de to smørkremene i to sprøyteposer, én med rund tip og én med stjernetip. Sprøyt den hvite sjokoladekremen på muffinsene. For å lage trærne smører du ut et tynt lag med den grønne sjokoladekremen på iskjeksen, før du sprøyter ut små greiner rundt hele kjeksen. Sett de midt oppå muffinsene og dryss over melis.

    More about Finessekokken

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *