Pepperkake-makroner

Ja, du leste riktig! Pepperkake-makroner 🙂 Hvorfor ikke ta den velkjente klassikeren og gi den en ny innpakning? Det trenger absolutt ikke gå på bekostning av de vanlige pepperkakene, men du vil ikke angre dersom du disker opp disse i tillegg. De holder seg fint i kjøleskapet i opptil en uke. Men dersom du klarer å spare noen, så kan du fint også fryse dem ned og ta dem opp en halvtime før servering.

Antall makroner: 48

Anbefalt ekstrautstyr:
Kjøkkenmaskin, termometer, sprøytepose med rund tip

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 3 t

Pepperkake-makroner

    Ingredienser

    Makroner

    • 110 g eggehvite
    • 150 g melis
    • 150 g mandelmel
    • 150 g sukker
    • 35 ml vann
    • 3/4 ts kanel
    • 1/3 ts kardemomme
    • 1/8 ts ingefær
    • 1/8 ts nellik

    Makronfyll

    • 100 g hvit sjokolade
    • 1/2 dl fløte
    • 35 g smør
    • 1 ts kanel
    • 1/2 ts kardemomme
    • 1/4 ts ingefær
    • 1 knivspiss nellik

    Fremgangsmåte

    1

    Det første du gjør er å lage den italienske marengsen. Ha sukker og vann i en liten kjele og sett på medium varme. Ha et termometer klart. Blandingen skal kokes til den når 118 grader.

    2

    Imens sukkeret koker, tar du halvparten av eggehviten (55 g) og pisker i en kjøkkenmaskin til det skummer og den blir litt stiv. Når sukkerlaken har nådd 118 grader, setter du ned hastigheten til lav og heller sukkeret i eggehviten i en tynn stråle. Prøv å hold sukkeret helt ute i kanten, slik at du du unngår å treffe vispen. Pisk på medium/høy hastighet til blandingen er litt over romtemperatur (ca. 5 min).

    3

    Imens den italienske marengsen piskes, blander du mandelmel, krydder og melis i en sikt og sikter det i en bolle. Tilsett resten av eggehviten (55 g) og bland godt.

    4

    Dersom du vil farge makronene, så tilsetter du geléfarge i mandelmelblandingen. Ønsker du en kraftigere farge, tilsetter du også litt farge i marengsen før den er ferdigpisket.

    5

    Rør inn 1/3 av marengsen i mandelmelblandingen. Ha resten av marengsen i bollen og vend den inn. Dersom du har en tykk røre, må du nå slå ut litt luft slik at blandingen flyter litt utover. Jo mer du rører, jo tynnere blir røren. Du kan teste blandingen ved å holde slikkepotten opp. Da skal røren falle av med noen mellomrom.

    6

    Ha røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut makroner på et stekebrett med makronmatte eller bakepapir.
    La makronene få tid til å jevne seg ut. Dunk også brettet i kjøkkenbenken slik at eventuelle luftbobler sprekker.

    7

    Stek makronene midt i ovn på 130 grader varmluft i 13 minutter. Skru ned temperaturen til 110 grader og stek videre i 2 min. Avkjøl makronene helt før du tar dem av matten/papiret.

    Makronfyll

    8

    Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Tilsett de ulike krydderne, bland sammen og sett til avkjøling.

    9

    Når kremen er blitt kald, pisker du den opp med en stavmikser og har over i en sprøytepose. Sprøyt ut mengde tilsvarende 1/2-1 ts på halvparten av makronene, og press sammen med en makrontopp.

    More about Finessekokken

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *