Pepperkakeis og klementinkaramell
Okei, denne pepperkakeisen må du faktisk bare lage! Den er latterlig god. Rik smak av pepperkake sammen med den syrlige karamellen gjør at du garantert har problemer med å legge fra deg den før det er tomt.
Mengden pepperkake kan du justere selv etter hvor kraftig pepperkakesmak du ønsker. Den oppgitte mengden gir en kraftig og fyldig pepperkakeis. Bon appetit 🙂
Antall personer: 4
Anbefalt ekstrautstyr:
Iskremmaskin
Arbeidstid: 30 min
Total tid: 3 t
Pepperkakeis og klementinkaramell
Ingredienser
Pepperkakeis
- 4 dl melk
- 4 dl fløte
- 1 vaniljestang
- 145 g sukker
- 8 eggeplommer
- 100-150 g knuste pepperkaker
Klementinkaramell
- 75 g sukker
- Saften av 2 klementiner
Fremgangsmåte
Pepperkakeis
Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje. Når det koker, heller du den varme massen over eggeplommene mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm den opp til maks 85 grader mens du rører konstant. Sørg for at den ikke blir varmere enn dette, da vil isen bli kornete. Ha isblandingen over i en bolle og ha i pepperkakene. La stå i 20 minutter før du kjører med blender og siler av.
Avkjøl raskt (helst over natten) og kjør i ismaskin 1 time før servering. Når isen er kjørt, setter du den i fryseren i en halvtime slik at den holder seg bedre i romtemperatur.
Klementinkaramell
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele. Unngå å røre i sukkeret, da vil karamellen kunne krystallisere seg. Vend heller på kjelen ved behov. Hell oppi klementinjuicen mens du rører. Rør rundt til karamellen løser seg opp igjen. Avkjøl.
Server pepperkakeisen med klementinkaramellen og litt knuste pepperkaker.
2 Comments
Camilla
Hei,
Når og hvordan i prosessen skal man bruke pepperkake i isen? Tror det er glemt i oppskriften 🙂
Finessekokken
Hei! Pepperkake has i når isblandingen er laget og er varm. Så blendes den etter 20 min og siles av =) Jeg skal oppdatere den! Takk for info!