Quesadilla

Det er greit å kunne variere litt på fredagstacoen, og denne quesadillaen anbefales. Den er utrolig god! For å få et helt optimalt resultat anbefaler jeg å lage ditt eget tacokrydder. Du kan naturligvis også bruke kyllingbryst i stedet for lår. Jeg foretrekker lår til denne fordi det er saftigere og gir mer smak. Det er også en fordel å ikke bruke for store lefser, for de blir utrolig vanskelig å snu. Så bruk små lefser, og lag heller flere 🙂

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:

Arbeidstid: 30 min

Total tid: 45 min

Quesadilla

    Ingredienser

    • 1,2 kg lårfilet av kylling
    • Olje til steking
    • 4 toppede ss tacokrydder (helst hjemmelaget)
    • 2 ss hvetemel
    • 2,5 dl kyllingkraft
    • 8 små tortillas
    • 1 stor pose revet cheddar
    • 2 paprika
    • 4 vårløk
    • 4 hvitløksfedd
    • Ev. jalapeños
    • Salsa, rømme og guacamole til servering

    Fremgangsmåte

    1

    Kutt kyllingen i cm-store terninger på et eget skjærebrett. Ta et nytt skjærebrett og kniv, og skjær opp paprikaen i små terninger og vårløken i skiver.

    2

    Stek kyllingen til det ikke er synlig rosa på utsiden. Ha i paprikaen, presset hvitløk og tilsett deretter tacokrydder og mel og rør rundt slik at alt dekkes. Ha i kyllingkraften og la det småpute i 5-8 min, eller til blandingen har tyknet.

    3

    Varm opp en ny stekepanne og ha i en teskje med olje. Legg tortillaen i og ha først en håndfull med cheddar på. Deretter fordeler du kyllingblandingen jevnt over, strør på vårløk og topper med et nytt lag cheddar før du legger på en ny tortilla.

    4

    Stek til den er gyllenbrun før du snur den raskt med en stekespade og steker til den er gyllen på begge sider. Quesedillaene kan holdes varme i ovnen mens du steker resten.

    5

    Kutt quesedillaen i fire og server med salsa, rømme og guacamole!

    More about Finessekokken

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *