Reinsdyrtaco

Fredagstacoen er et kjært høydepunkt for mange familier, men det skader ikke med litt variasjon på innholdet. Denne reinsdyrtacoen er en herlig smakskombinasjon som virkelig er en høydare når den serveres! Smaken av vilt kombineres godt med de syrlige, kremete og sprø komponentene, og den kan serveres på mange måter og til mange anledninger. Lag den som en wrap og skjær i skiver, spis den som vanlig taco eller lag minitacos som er perfekt til tapasbordet. Du kommer uansett til å få mye skryt dersom du setter denne på bordet!

Antall personer: 4

Anbefalt ekstrautstyr:
Termometer som tåler høy temperatur

Arbeidstid: 1 t

Total tid: 1 t

Reinsdyrtaco

    Ingredienser

    Reinsdyrblanding

    • 1 pakke reinsdyrskav
    • 2 rødløk
    • 2 pakker sopp
    • Soyasaus
    • Sort pepper

    Syltet rødbete

    • 1 liten rødbete
    • 0,5 dl eddik
    • 1 dl vann
    • 0,5 dl sukker

    Fritert sellerirot

    • 1 liten sellerirot
    • Rapsolje
    • Salt

    Tyttebærkrem

    • ½ boks creme fraiche
    • ½ boks godt tyttebærsyltetøy

    For dandering

    • Tortillalefser
    • Granateple
    • Persille

    Fremgangsmåte

    Syltet rødbete

    1

    Skrell rødbet og skjær i tynne skiver. Bruk gjerne hansker til dette for å unngå farging av hender. Bruk også en mandolin hvis du har. Kok opp syltelaken og ha rødbeteskivene oppi. Småkok blandingen til rødbetene begynner å bli litt myke, ca. 3 min. La rødbeten ligge i laken mens den avkjøles.

    Reinsdyrblanding

    2

    Hakk opp rødløk og sopp grovt og ha i en kjele med litt olje. Stek på middels varme til løken begynner å bli myk. Ha oppi reinsdyrskavet, et par ss soyasaus og nykvernet sort pepper. Kok dette inn til det meste av væsken har fordampet. Smak til med soyasaus og pepper.

    Fritert sellerirot

    3

    Skrell sellerirot og skjær i tynne strimler. Varm opp olje til 170 grader og ha selleriroten oppi. Ta ut når den er gyllen og ha over på tørkepapir og strø med salt.

    Tyttebærkrem

    4

    Bland sammen creme fraiche og tyttebærsyltetøy til en rosa krem.

    For dandering

    5

    Anrett tacoen med reinsdyrblanding, tyttebærkrem, syltet rødbet, fritert sellerirot og topp det hele med granateple og persille.

    More about Finessekokken

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *